De verzamelaar vertelt!

Blog verzamelaars

Wij zijn verzamelaars die aangesloten zijn bij het Platform Online Musea en wij schrijven hier over onze activiteiten, belevenissen en nieuwe aanwinsten. 

 

Bezoek ook de website van de schrijver, klik op het de Blauw gekleurde onderstreepte tekst boven de datum.

Commentaren: 21
 • #21

  Mevrouw Wills Vendrig (vrijdag, 14 april 2017 16:45)

  Hartelijk welkom op deze website over de Nederlandse Royals en de Buitenlandse Royals!
  Op deze website kunt u alles te weten komen over de Nederlandse Royals en de Buitenlandse Royals! U kunt hier het laatste Koninklijke Nieuws tegenkomen en de biografieën van de Nederlandse Royals lezen. Verder kunt u ook de geschiedenis van ons Koninkrijk lezen op de pagina: "Geschiedenis Koninkrijk Nederland" en tevens vindt u hier ook de biografieën van de belangrijkste andere Europese Royals. Verder vindt u informatie over de Staatsbezoeken, Prinsjesdag, Protocol, Koningsdag, Hofhouding, Koninklijke Onderscheidingen en Paleizen.

  U kunt hier ook de aankomende Tentoonstellingen en Oranjebeurzen vinden op deze website. Tevens kunt u mijn zelfgemaakte foto's van de Paleizen bekijken op de pagina's: "Koninklijke Uitstapjes" en "Buitenlandse Uitstapjes". U vindt hier ook zelfgemaakte foto's van tentoonstellingen op de pagina: "Themafoto's Koninklijk Huis". En verder kunt u mijn ontvangen bedankkaartjes van de Royals bekijken op de pagina: "Koninklijke Bedankkaartjes". Ook kunt u mijn zelfgemaakte foto's van de Royals bekijken op de pagina: "Koninklijke Ontmoetingen"! Ik wens u veel lees- en kijkplezier op mijn website en hopelijk tot ziens!

 • #20

  Gevangen in Friesland (maandag, 27 maart 2017 23:27)

  Tentoonstelling "Gevangen achter Crackstate"
  In samenwerking met Museum Heerenveen, Stichting Museum Blokhuispoort en Werkgroep oud Heerenveen wordt een tentoonstelling samengesteld over de gevangenis Crackstate en het ontstaan van het gevangeniswezen in Friesland. te zien tot 21 mei in Museum Heerenveen

 • #19

  40% Korting (woensdag, 22 februari 2017 15:35)

  Aanbieding Geldig tot 28.02.2017
  40% KORTING OP HET EERSTE JAAR VAN EEN NIEUWE JIMDOPRO OF JIMDOBUSINESS WEBSITE Tien jaar geleden begon Jimdo met een idee. Inmiddels zijn er al meer dan 20 miljoen websites met Jimdo gemaakt door mensen die hun passie en energie in eigen projecten stoppen. Op onze 10e verjaardag zeggen we daarom 'Dankjewel!' zeggen en geven je 40% korting op je eerste jaar JimdoPro of JimdoBusiness voor een nieuwe website! leg je nieuwe website vast met de kortingscode op: www.pro123.nl

 • #18

  Virtueel toverlantaarnmuseum 'de Luikerwaal' (woensdag, 01 februari 2017 14:07)

  Beste toverlantaarnvrienden,

  Het doet mij plezier te kunnen beginnen met het aankondigen van een nieuw item dat ik zelf als een zeer waardevolle uitbreiding van de website beschouw:

  Catalogus toverlantaarnplaten van Theobald & Co, Engeland.
  Twee pagina's vol met series lantaarnplaten die (waarschijnlijk) door Theobald & Co uitgebracht zijn. Voor zover deze series op deze website staan is er een afbeelding en een link naar de pagina waarop de serie is afgebeeld aanwezig.

  Dan zijn er nog een flink aantal items die grondig zijn opgepoetst, gerenoveerd, uitgebreid, verbeterd, kortom..... er weer als nieuw uitzien.

  Toverlantaarns met batterijverlichting.
  De pagina groeide uit zijn jasje en moest nu worden verdeeld over twee pagina's.

  De Kunst om een Geest op te wekken.
  Nieuwe en grotere afbeeldingen.

  Een toverlantaarn op de zeebodem.
  Hoe zien lantaarnplaten eruit die decennia lang op de zeebodem hebben gelegen?
  Bewerking van een oud en ondergestoft item 'Leuke Vondsten'.

  Toverlantaarns vervaardigd door Jean Schoenner (J.S.)
  De toverlantaarns van Schoenner met de Atlas-figuur die platenhouder en objectief ondersteunt behoren zeker tot de mooiste lantaarns. Alle reden dus voor meer en betere foto's.

  Filmstrip lantaarns.
  Lantaarns voor het vertonen van filmstrips als bij een diavoorstelling, beeld voor beeld. Populair in de jaren 50-60-70, maar ook al ver daarvoor.


  De onderdelen van de groep
  Een behoorlijk omvangrijke verzameling toverlantaarnplaten
  worden iedere maand wel uitgebreid. Soms met een enkele serie, soms met een hele nieuwe bladzijde. Het loont zeker de moeite deze onderdelen regelmatig te bekijken.
  Er moesten weer nieuwe pagina's gemaakt worden voor de onderdelen
  Zomaar een heleboel bewegende lantaarnplaten..... Pagina 10!

  Zomaar een heleboel lantaarnplaten met bekende sprookjes.
  De sprookjes Goudlokje en De ganzenhoedster bij de Bron. De laatste is echt bijzonder te noemen.

  Zomaar een heleboel prachtige series toverlantaarnplaten.
  Interessante beschrijvingen van het leven in China, Ierland en Afrika. Je spaart er een vakantie mee uit.

  Met zo'n geweldige hoeveelheid informatie is het een zeer moeilijke opgave alles wat overzichtelijk en vindbaar te houden. Ik heb wat wijzigingen aangebracht in de pagina's met inhoudsopgaven waardoor een aantal items een andere en wat logischer plek kreeg. Een handig hulpmiddel bij het zoeken is natuurlijk ook de Google-knop bovenaan vrijwel iedere pagina. Voer één of meer zoekwoorden in en een onderwerp is snel gevonden.

  Tot slot wil ik jullie nog even wijzen op een voorstelling van de bij velen bekende lantaarnist Uncle Charles met zijn magische lantaarn in de Cultuurkoepel Heiloo op 18 februari.

  Dat de toverlantaarn jullie dit jaar weer veel licht en vreugde moge brengen.
  Vriendelijke groet,

  Henc de Roo, Virtueel toverlantaarnmuseum 'de Luikerwaal'. Virtueel toverlantaarnmuseum 'de Luikerwaal' www.luikerwaal.com

 • #17

  Roelof van Santbrink (vrijdag, 13 januari 2017 20:17)

  Ik heb in mijn ogen niet zo een spectaculair Top Stuk. maar war ik leuk vind dat er plaatselijk veel aandacht aan wordt besteed. Zie http://culemborgzo.nl/nieuws/museum-groeten-uit-culemborg-laat-verleden-zien-oude-fotos

 • #16

  De Eerste Wereldoorlog (maandag, 02 januari 2017 21:27)

  Te Koop: De grootste particuliere verzameling van Noord-Europa
  "De Eerste Wereldoorlog" 1914-1918 www.wo-1.nl

 • #15

  Online Musea (vrijdag, 30 december 2016 15:22)

  Wil jij ook een ambassadeur worden van Online Musea? Vind je het leuk om nieuwe contacten te maken en het concept Online Musea promoten. Schrijf je regelmatig over je eigen verzameling op social media zoals Facebook en Twitter? Ben je een beetje trots dat je het keurmerk van Online Musea hebt verdient. Als ambassadeur is promoten je hoofddoel om Platform Online Musea een begrip maken in Nederland en België. Denk je dit is leuk om als ambassadeur naar buiten te treden voor Online Musea, meldt je dan aan en omschrijf waarom jij een ambassadeur wil worden van Platform Online Musea. https://www.online-musea.nl/online-musea/ambassadeur/

 • #14

  Geschiedenis Online Prijs (donderdag, 01 december 2016 10:31)

  MELD JE WEBSITE OF APP AAN VOOR DE GESCHIEDENIS ONLINE PRIJS 2017
  De Geschiedenis Online Prijs bekroont de beste historische website en app. Aanmelden van uw website of app kan t/m 23 december. Stemmen vanaf 9 januari. De uitreiking vindt plaats op donderdag 16 februari 2017 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

 • #13

  Tentoonstelling Crackstate (zondag, 13 november 2016 15:26)

  In samenwerking met de Stichting Museum Blokhuispoort en Werkgroep oud Heerenveen wordt een tentoonstelling samengesteld over de gevangenis Crackstate en het ontstaan van het gevangeniswezen in Friesland.

  Tot 1833 deed de Crackstate dienst als woonhuis van de geslachten van de familie Crack. Daarna werd het gebouw eigendom van het Rijk. In 1890 werd een gevangenis bijgebouwd. Het pand dient lange tijd als gerechtsgebouw en als Huis van Arrest (gevangenis).

  Crackstate was tijdens de bezettingsjaren een zeer beruchte plek, waar gevangenen (veelal verzetslieden) door de Sicherheitsdienst werden gemarteld en op 15 maart 1945 werden er tien mensen gefusilleerd. Van de gevangenis is na de afbraak weinig over.

  De tentoonstelling is te zien in Heerenveen Museum vanaf 25 februari t/m 21 mei.
  (data onder voorbehoud)

 • #12

  Gevangen op glas (zondag, 06 november 2016 14:05)

  Gevangenen werden in de tijd 1880 tot 1935 gefotografeerd en vastgelegd op een glasplaat. De glasplaten die bewaard zijn gebleven uit de Bijzondere Strafgevangenis van Leeuwarden liggen in het Depot van het Nationaal Gevangenismuseum te Veenhuizen.

  Er zijn 1850 glasplaten bewaard en wij hebben de afbeeldingen mogen gebruiken van Alina Dijk, Conservator Collectie en Kennismanagement Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen. Er zitten ook glasplaten tussen van de vrouwengevangenis in Appingedam (circa 5 stuks), dit is een raadsel maar wie weet komen wij daar nog achter.

 • #11

  Eerste Wereldoorlog (zondag, 06 november 2016 14:02)

  De grootste particuliere verzameling van Noord-Europa. De privé collectie van een Leeuwarder. Ruim 30 jaar verzamelen van artikelen en goederen uit de Eerste Wereldoorlog. De voorwerpen zijn gevonden in Frankrijk en zijn grotendeels opgegraven in de gronden van het strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog. Deze unieke privé collectie (geschat op 120.000 euro) wordt in zijn geheel te koop aangeboden, een deelverkoop is geen optie.

 • #10

  Friesevolk.nl (zondag, 06 november 2016 14:00)

  Nieuwe lay-out FrieseVolk.nl Friesland - Fryslân - It Heitelân
  Hoofdstad Ljouwert Leeuwarden. De officiële talen zijn Nederlands en Fries. De provincie Friesland wordt bestuurd vanuit het "Provinsjehûs". De Friese elfsteden zijn elf plaatsen in de Nederlandse provincie Friesland die stadsrechten hebben gehad. Friesland werd vroeger gekenmerkt door de constante strijd tegen het water, enerzijds de zee, anderzijds veengebieden.

 • #9

  Madama Art site (woensdag, 26 oktober 2016 20:24)

  Meld je aan voor unieke Krachtcirkelworkshop!
  ParaVisie Academie presenteert:
  De SACRALE KUNST van het maken van je eigen ZONNEKRACHTCIRKEL!
  Met medium, kunstenaar en spiritueel leraar Madama. Een krachtcirkel verbindt je met dat wat er al in je is. Het symboliseert de eenheid met het Al. Het bekrachtigt de full circle, de vol-ledig-heid die je in wezen bent.  Het is een brandpunt, focus, magneet. Het stimuleert het geloof in je Zelf, het IK BEN. De krachtcirkel staat voor het centrum van je Zijn met de kwaliteit die jij in je leven wilt uitdragen en vormgeven. Juist in dit jaargetijde is het belangrijk om schoon te maken en het licht, de kracht van de zon in jezelf, jouw IK BEN te ervaren. ParaVisie Academie en medium en kunstenares Madama nodigen je uit voor de Krachtcirkelworkshop om je eigen krachtcirkel te tekenen.
  Programma:
  We beginnen met een korte meditatie waarin je de balans opmaakt en je concentreert op jouw krachtwoord, je IK-BEN-code. Wat is het sleutelwoord dat ballast laat verdwijnen als sneeuw voor de zon en je geZONd maakt.Je maakt je eigen zonnekrachtcirkel, je schild dat jou blijft inspireren en telkens opnieuw laat zien dat er een opening is, een vrije ruimte waarin jij kunt bewegen.Je verwerkt diverse materialen op een houten cirkel. Je kunt ook zelf iets meenemen dat je dierbaar is of leuk vindt.Kennis van schilderen is niet nodig. Het gaat om het naar buiten brengen wat van binnen leeft in alle vrijheid en zelfexpressie. Deze krachtcirkelworkshop is een stimulerende ervaring met een blijvend Resultaat: een prachtig bezield object dat je kunt neerzetten, ophangen of neerleggen. Een cadeau voor jezelf of een ander. Creatief, spiritueel en bekrachtigend.
  Begeleiding:
  Madama (Margareth Adama) professioneel kunstenares, medium en spiritueel leraar, begeleidt ons deze dag persoonlijk.De krachtcirkels worden door haar feestelijk ingewijd en ze geeft daarbij - op verzoek - een reading en channelt een persoonlijke boodschap. Je krijgt een certificaat met je IK-BEN-code.
  Praktisch:
  Locatie: De Koningin, Koninginneweg 93, 1211 AN Hilversum.
  Datum: Zondag 20 november 2016 Tijd 10.00-16.00 uur
  Min.10 deelnemers.
  Bijdrage: Speciale aanbieding 99 euro p.p. incl. geprepareerde blanco houten krachtcirkel, materiaal, koffie/thee en een verzorgde lunch.
  Aanmelden: madama.art@gmail.com

 • #8

  Ansichtkaarten Gevangenissen (maandag, 10 oktober 2016 21:49)

  Vandaag mijn eigen verzameling toegevoegd aan het Platform Online Musea. Een verzameling ansichtkaarten van Gevangenissen & Rijks Krankzinnige Gestichten die regelmatig wordt aangevuld. Diverse ansichtkaarten zijn ruim honderd jaar oud. De ansichtkaarten komen via marktplaats, ansichtkaartenbeurzen en van giften. Heb je ansichtkaarten over gevangenissen of rijks krankzinnige gestichten in een laatjes liggen waar je niets mee doet, dan houd ik mij graag aanbevolen. Bezoek mijn website maar eens, klik op de naam die onderstreept is. Groet Willem

 • #7

  Henc de Roo, webmaster/auteur Toverlantaarnsite 'de Luikerwaal'. (zaterdag, 01 oktober 2016 17:11)

  Beste toverlantaarnvrienden,
  Een zachte winter, zomermaanden die vaak meer op een eindeloze herfst leken, zeer warme zomerdagen in september, nu reeds volop pepernoten en kerstballen in de schappen van de supermarkten, gaat er dan helemaal niets meer volgens de kalender???
  Jawel.... iedere laatste dag van de maand verschijnt er een Nieuwsbrief van 'de Luikerwaal', daar kun je steevast op rekenen.

  Wat is een toverlantaarn?
  Soms hebben bezoekers van de site nog nauwelijks enig idee wat een toverlantaarn nu eigenlijk is. Voor hen is dit item onder de tab 'Start hier' aan de bovenrand van de site.
  Dat item is nu wat opgeknapt en uitgebreid, onder meer met een vernieuwde afbeelding waarop alle onderdelen van een toverlantaarn getoond worden. De vorige trof ik al regelmatig aan op andere sites, helaas meestal zonder bronvermelding, en ook deze foto zal vast wel veelvuldig gepik..... eh, nou ja, laten we zeggen gebruikt gaan worden.

  Het item 'Welkom', ook onder de tab 'Start hier', werd voorzien van een recentere foto van de webmaster. Zo'n tien jaar ouder als op de vorige, maar 'still going strong'.

  'Mr Long & Mr Short go for a walk....' Iedere lantaarnist heeft de serie lantaarnplaten die begint met deze woorden, weleens op een scherm geprojecteerd:
  The Tiger and the Tub (De tijger en de regenton)
  Er bestaan heel wat verschillende uitvoeringen van dit komische verhaal en gelukkig kon ik deze maand weer een paar nieuwe aan dit item toevoegen. Wat oudere afbeeldingen werden verbeterd.

  Slechte gewoontes, drinken, gokken en roken....
  Over dit onderwerp bestaan heel wat lantaarnplaten, vooral over de eerstgenoemde. Zoveel dat ik dit item moest splitsen in twee pagina's. De tweede pagina is helemaal gewijd aan het roken, met flink wat nieuwe platen.

  Van het verhaal 'The House that Jack Built' staan al wat versies op deze site. Toch vond ik nog een nieuwe, met prachtige illustraties van Randolph Caldecott. Hoewel dit eigenlijk valt onder de categorie 'minor updates' wil ik ze toch even onder de aandacht brengen:
  Three Jacks, deel 2.

  Het item
  Amerika zoals het getekend werd door Joseph Boggs Beale
  was gevuld met een flink aantal lantaarnplaten van deze befaamde artiest. Tenminste, dat dacht ik, tot ik er door Terry Borton, lantaarnist en showman van het Amerikaanse Magic-Lantern Theater en erkend Beale-specialist, op gewezen werd dat veel van de getoonde platen beslist niet door Beale getekend waren. Oeps! Het item is nu aangevuld met echteBeale-platen en de lantaarnplaten van andere artiesten zijn verplaatst naar een tweede pagina, want ze zijn ook mooi en weggooien vond ik zo'n zonde.

  Verder natuurlijk ook dit keer weer talloze kleinere aanpassingen en aanvullingen, te veel om op te noemen.
  Oudere Nieuwsbrieven kun je altijd nog eens nalezen op de pagina Nieuwsbrieven.
  http://www.luikerwaal.com/nieuwsbrief1_nl.htm

  Vriendelijke groet,
  Henc de Roo, webmaster/auteur Toverlantaarnsite 'de Luikerwaal'.

 • #6

  AD'S EIERDOPJES VERZAMELING (woensdag, 21 september 2016 12:31)

  Omdat mijn pocillovarium ( ruimte voor eierdopjes) vol raakt, en het alternatief om te stoppen met verzamelen of een deel van de verzameling weg te doen niet aan de orde is, hebben we besloten om een stukje aan te bouwen. Dit doe ik geheel in eigen beheer en met eigen handen. De afgelopen 2 maanden was ik bouwvakker en heb nu 11 vierkante meter gebouw gerealiseerd, aansluitend aan de bestaande verzamelruimte. Nu kan ik de lades gaan maken waarin de eierdopjes moeten komen. Het zullen er 88 worden waarvoor ik deze week net het platenpakket heb geleverd gekregen. In totaal 146 platen van 122x244 cm in verschillende diktes variërend van 4 tot 18 mm. Hiermee ben ik de komende maanden wel zoet en komt er van het verwerken van eierdopjes voor mijn verzameling niet veel terecht. Daarom heb ik al een paar aanbiedingen voor het kopen van eierdop verzameling moeten afwijzen. Alleen als iemand de verzameling wil schenken omdat die het een leuk idee vindt om de verzameling op Internet geëxposeerd te zien, dan halen we die verzameling op. We hebben onszelf een koopstop opgelegd omdat er momenteel al meer dan 3 kubieke meter aan eierdopjes staat, wat nog verwerkt moet worden.
  Oh ja , in de nieuwe ruimte kunnen 40.000 eierdopjes komen te staan. Dus we kunnen dan wel een tijd vooruit. Groeten Riek en Ad Koetsier

 • #5

  Grootmoederstijd (woensdag, 21 september 2016 12:28)

  Je merkt als het weer buiten goed is, dat men over het algemeen niet veel achter zijn of haar computer zit en loopt het aantal bezoekers op je site terug. Zo heeft het weer een behoorlijke invloed op ons doen en laten. Om je verzameling en je site nog beter onder de aandacht te brengen kwam ik op het volgende idee, laat je kijkers eens wat raden over je verzameling. In mijn geval heb ik een aantal oude en nog bestaande merkbeelden op mijn site gezet onder het motto: Raad het merk ! men kan op een lijst het antwoord invullen en opsturen. Indien men de juiste merken heeft ingevuld krijgt men een prijs in dit geval een boek waar ik zelf aan meegewerkt heb. Onder datgene wat je verzamelt kun je het motto zelf aanpassen bijvoorbeeld: Wat is dit ? – Wie zijn dit ? – Waar gebruik men dit voor ? – Uit welke periode komen deze voorwerpen ? enz. enz Veel succes.
  Wijnand Veenendaal

 • #4

  Stelling Kornwerderzand (woensdag, 21 september 2016 12:25)

  Nadat mijn website een tijd heeft gedraaid via Jouwweb, wat eerst goed werkte ben ik nu toch overgestapt naar een andere provider. De website loopt nu bij Jimdo. Moet zeggen dat het gebruiksgemak beter is en ook hoe je zelf de pagina's opbouwt is makkelijker te doen. En aangezien ik geen genie ben met websites bouwen is dat voor mij een pre. Ook de hulp die ik hierbij krijg van Online-Musea (Willem Helfrich) was voor mij zeer welkom. Deze heeft nm voor mij de eerste opzet gemaakt waarna ik nu zelf verder kan. Dus bedankt bij deze.

  Ander nieuws is toch wel dat ik nu een soort van overeenkomst heb verkregen met de beeldenbank van het NIMH. Hiermee kan ik nu ook de foto's gebruiken uit dat archief waar veel niet openbaar van is. Dus behalve een nieuwe website binnenkort dus ook weer nieuwe nooit vertoonde foto's van de Stelling Kornwerderzand.

  Mvg E.Boonstra

 • #3

  Denroncollections (woensdag, 21 september 2016 12:21)

  Portret vaas van PRINSES MARIANNE van Oranje -Nassau
  MARIANNE prinses van ORANJE-NASSAU (geb. Berlijn 9-5-1810 – gest. Erbach, Duitsland, 29-5-1883). Dochter van Willem Frederik (1772-1843), de latere koning Willem I, en Wilhelmina van Pruisen.
  Marianne trouwde op 14-9-1830 met Frederik Hendrik Albert prins van Pruisen (1809-1872). Uit dit huwelijk werden 5 kinderen geboren, van wie er 2 op jonge leeftijd stierven. Het huwelijk eindigde in 1849 in een echtscheiding. Marianne verhuisde van Berlijn naar Voorburg bij den Haag en kreeg een verhouding met Johannes van Rossum (1809-1873), haar koetsier, zij kreeg uit deze relatie 1 buitenechtelijke zoon.
  Haar openlijk samenleven met een ondergeschikte zorgde voor een maatschappelijk schandaal en de maatregelen tegen Marianne waren hard: zij werd verbannen uit Pruisen en gescheiden van haar kinderen. Ook Willem II en Anna Paulowna wezen haar openlijk af. Het schandaal rond prinses Marianne bleef voor het publiek niet verborgen.
  De Nederlandse sensatiepers schreef regelmatig over haar buitengewone omstandigheden. De ‘Pruisische connectie’ van het Oranje-huis werd erdoor geschaad. Pas in de twintigste eeuw is er belangstelling ontstaan voor de bijzondere levensloop van prinses Marianne.
  Prinses Marianne stierf in 1883. Koningin Wilhelmina heeft even met de gedachte gespeeld haar ‘terug’ te laten brengen naar de Koninklijke grafkelder in Delft. Dit is echter nooit gebeurd en Marianne ligt begraven in het graf van haar geliefde Van Rossum, in het Duitse Erbach in de Rheingau. Gezien het levens verhaal van Marianne zijn er destijds niet veel souvenirs gemaakt met haar beeltenis erop dat maakt deze vaas heel zeldzaam. De vaas is bijzonder hij is bedekt met 22 karaats bladgoud. Op de handvatten zijn manden met o.a oranjeappeltjes. Het portret komt uit 1830 en de vaas is zeer waarschijnlijk gemaakt t.g.v haar huwelijk met Prins Albert.

  Groetjes,
  Dennis & Ron
  Winners of The Dutch Collectors Award 2009
  www.denroncollections.nl

 • #2

  Platform Online Musea (zondag, 04 september 2016 14:42)

  Verzamelaars van het Platform Online Musea versterken elkaar en zij delen updates van de activiteiten. De leden krijgen ondersteuning bij het promoten van hun unieke verzameling. Het platform heeft een eigen servicedesk en is iedere avond bereikbaar om vragen te beantwoorden. Via socialmedia worden de leden in het zonnetje gezet. Klik op de button VERZAMELINGEN en verwonder wat de verzamelaar allemaal verzameld. Delen van deze pagina stellen wij zeer op prijs, links staan de buttons voor het delen op social media.

 • #1

  Gevangen in Friesland (zaterdag, 03 september 2016 13:31)

  Update Gevangen in Friesland.
  De online expositie gaat in maart 2017 tastbaar worden in Museum Heerenveen. Een expositie van drie maanden over de gesloopte gevangenis van Heerenveen en het gevangen zijn in Friesland door de jaren heen. Een spectaculaire tentoonstelling die u niet mag missen.
  Bezoek onze website www.gevangeninfriesland.nl