Deelnemers Mijn Topstuk


De deelnemers aan "Mijn Topstuk" van Platform Online Musea. Stem op je favoriete topstuk en je kunt altijd een stem geven aan een ander topstuk. Wanneer je een e-mailadres achterlaat dan ding je mee met de verloting van een leuke prijs. Het aanmelden kan tot en met 25 augustus 22:00 uur en het stemmen kan vanaf 1 september.


Phoenix Brouwerij  (Bikken bord)

Mijn Topstuk. Dit blikken bord zat naar verluid achterop een kapstok gespijkerd. Nadat ik het jaren geleden een keer zag bij iemand bij ons in de buurt en heb ik na veel geduld uiteindelijk dit bord toch toe kunnen voegen aan mijn collectie. Het is het enige bekende exemplaar dat iemand ooit gezien heeft. 

Mijn Topstuk Phoenix Brouwerij
Email:
1 ster
2 sterren
Created with QuizMaker


Gevangen in Glas (De Glasplaat)

DeBlokhuisPoort (Maquette)


Mijn Topstuk. De glasplaat, zodra een gedetineerde in een Bijzondere Strafgevangenis binnenkwam tussen 1880 en 1935 werden gevangenen gefotografeerd op een glasplaat. Richard Maddox was een Engelse arts en ontwikkelde een glasplaat waarop zilverbromide in een gelatinelaag ingebed werd.

Mijn Topstuk Gevangen in Glas
Email:
1 ster
2 sterren
Created with PollMaker

Mijn Topstuk. De maquette "DeBlokhuisPoort" is in 1985 gemaakt door twee gedetineerden en een medewerkers. De maquette is het pronkstuk van Online Museum DeBlokhuisPoort. Bij de maquette wordt het verhaal van de Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring van Leeuwarden verteld. 

Mijn Topstuk DeBlokhuispoort
Email:
1 ster
2 sterren
Created with Quiz Maker