De vergeetachtige vijftiger (Suske en Wiske)


Op deze site wil ik mijn verzameling delen met de wereld. Het is allemaal begonnen met de gewone 4 kleurenreeks van nr. 67 t/m nr. 324 die eigenlijk iedereen wel kent. Deze spaar ik al sinds mijn vijftiende jaar, ook had ik al een aantal reclame uitgaven.

In 2004 kreeg ik van een kennis een aantal beeldjes van Suske en Wiske en ik dacht ik ga eens op internet kijken of ik ze compleet kan krijgen. Het bleken dus in totaal 12 beeldjes te zijn die bij een spel hoorde, uitgegeven door een winkelketen die op de kleintjes let. Al snel had ik ze compleet via een internetveiling waar ik ontdekte dat er vele Suske en Wiske albums uitgegeven zijn buiten de alom bekende 4 kleuren reeks.

 

Mijn verzameling bevat inmiddels ook bijna alle beeldjes van parastone, de jaarlijkse beeldjes (sinds 2000) van de fameuze fanclub veel reclame, bibliofiele, stripklassiek, vakantie, xlarge, mega, plus blauw, plus rood 1 en 2 uitgaven. Sinds kort maak ik zelf ook taferelen van klei met als voorbeeld de covers van de 4 kleurenreeks.

 

Mijn Topstuk De sprietatoom


In 2004 kreeg ik van een kennis een aantal beeldjes van Suske en Wiske en ik dacht ik ga eens op internet kijken of ik ze compleet kan krijgen.  Nu maak ik al een tijdje zelf beelden van klei met als voorbeeld Suske en Wiske figuren. Dit beeld heb ik gemaakt naar het album "De sprietatoom", het album waar Lambik voor de eerst keer in de verhalen verschijnt als loodgieter/ detective is een top album en sindsdien is hij niet meer uit de albums weg te denken, vandaar dit beeld van ruim 40 cm hoog. Dit is "Mijn Topstuk"

Fotoalbum

YouTube


Website


Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2018

Certificaat De vergeetachtige vijftiger

Contact De vergeetachtige 50er

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.