Elvis Presley


De website staat in het teken van onze Elvis Presley Verzameling. Elvis Aaron Presley is geboren op: 8 januari 1935 in: Tupelo, Mississippi in het arme gezin van: Gladys Love Smith en Vernon Elvis Presley.

Zijn tweeling broertje: Jesse Garon Presley kwam helaas levenloos ter wereld. Op 10 jarige leeftijd deed Elvis voor het eerst mee met een talentenjacht en zong hij het liedje: “Old Shep” van: Red Foley. Een jaar later kreeg hij van zijn moeder zijn eerste gitaar en kreeg hij les van zijn oom Vester.

 

In 1953 besloot Elvis, als cadeautje voor zijn moeder, voor 4 dollar een plaatje op te nemen bij: Sun Records. Hij zong het nummer: “My Happiness” en maakte daarmee zo’n grote indruk, dat hij een tijdje later een platencontract kon tekenen bij: Sun Records. In juli 1954 kwam de eerste single uit dat: “That’s Alright, Mama” heette, en een groot succes werd. Elvis Presley overleed in Memphis, Tennessee op 16 augustus 1977 op 42 jarige leeftijd.

 

Mijn Topstuk  "Elvis Ring"

De vraag wat ons topstuk is in onze Elvis Presley Verzameling, is best wel een moeilijke vraag voor ons. Wat voor mij (Albert) persoonlijk een topstuk is, is de zilveren zegelring ingelegd met blauw camee waarop een afbeelding te zien is van Elvis Presley. Deze ring kreeg ik voor mijn 16e verjaardag van mijn ouders cadeau, en was het begin van de Elvis Presley Verzameling. Ik heb deze ring jarenlang gedragen, totdat ik werkzaam werd als thuiszorg medewerker. (Bij dit beroep mogen geen sieraden gedragen worden i.v.m. verwonden van de cliënt.)

 

Tegenwoordig staat hij bij ons thuis in de vitrinekast onder een glazen stolp. Hij komt eigenlijk niet meer uit de kast, en ik vind hem te bijzonder om te dragen tegenwoordig en dat er iets mee zou gebeuren. Ook is het een bijzonder stuk in onze verzameling omdat er niet zoveel van gemaakt zijn, en er voor mij een emotionele waarde aan zit. 

Fotoalbum

Website

 

Mobielvriendelijke website

Getest door Google op 08-11-2017


Winkel

 

Mocht ik iets dubbel of door plaatsgebrek iets over hebben, bied ik het aan. Mocht je interesse hebben in iets wat je ziet, of heb je een vraagje…. Neem dan contact met me op. 

Certificaat 2018

Certificaat Elvis Presley