Grootmoederstijd


Wijnand Veenendaal

Grootmoederstijd is opgezet om u als lezer weer terug te willen brengen in de wereld van nostalgie. Waarvan de kruidenier een belangrijke rol speelt. Het is een nieuwe ontdekking van het verleden toen grootmoeder boodschappen ging doen.

Indien u nog over oude levensmiddelen producten - reclame beschikt en u kunt het missen voor ons nostalgisch kruideniersmuseumpje dan zijn we u daarvoor zeer dankbaar ! Op deze pagina kun je alles vinden over herkenning van het verleden toen de geur van kruiden je tegemoet kwam in de winkel.

 

Hieronder kunt u lezen over de ontwikkelingen in de levensmiddelen sector hierdoor kunt u een beeld krijgen wat er in die tijd speelde en wat de drijfveer van mij is om dit stukje nostalgie in ere te houden. Verder is het leuk en prettig om je verzameling te kunnen delen met anderen door het te laten zien en erover te vertellen.

 

Mijn Topstuk


Mijn Topstuk
Droste verpleegster

"Mijn Topstuk" Droste verpleegster

 

In 1900 verschijnt de beeltenis met de Droste verpleegster 

voor het eerst op blikverpakkingen.

 

Haar afbeelding suggereert een medicinale werking bij gebruik van Droste's cacao. Dit werd nog eens versterkt door de witte band rond haar arm met daarop een rood kruisje.

 

Op het dienblad prijkt een witte cacaoverpakking, nog geen "Droste effect", dat kwam pas in 1904.

 

Het 125 gram blikje uit 1900, het oudste met de verpleegster erop.

 

Dit is "Mijn Topstuk" 2017  Groet Wijnand Veenendaal

 


Fotoalbum

YouTube


Website


Winkel

 

Te Koop

Advertenties jaren '30-'40-'50 en 1960 div. afmetingen in glans gelamineerd of mat.
Verkoop nostalgische advertenties, een mooie aanvulling voor je verzameling.

Social Media

Twitter


Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2018

Certificaat Grootmoederstijd