Numismatz Kynologisch Penningkabinet


Frits Matzen

Een collectie penningen en medailles over honden. Penningen en medailles worden honderden jaren uitgegeven maar voor honden evenementen is men in Nederland ongeveer gestart bij de oprichting van de jachtvereniging ,,NIMROD " in 1874.

Gewonnen als prijs of uitgegeven ter herinnering van wedstrijden waar honden aan deelnamen of andere gelegenheden welke met honden te maken hadden. Rashonden, jachthonden, windhonden, sledehonden, politiehonden, blinden geleidehonden, hulphonden en trekhonden.

Mijn Topstuk "NIMROD"

Omdat hier in Nederland pas in 1874 werd begonnen met de organisatie van rashonden tentoonstellingen en het daarbij uitreiken van prijspenningen, is de penning van de Jachtvereniging ,,NIMROD" uit 1880 een vroege uitgave. Extra bijzonder is, dat het volkomen gave, originele houten opbergdoosje er nog bij is,met een dekseltje voorzien van hele fijne schroefdraad. Ook de inscriptie is voor mij als keurmeester van rashonden leuk, omdat de prijs werd behaald door een Poedel, welke toen nog als jachthond werden gebruikt voor het apporteren van waterwild. 

Fotoalbum

YouTube


Website


Winkel

 

BOEKEN VAN HONDEN en DIEREN  
Ik heb nog 37 hondenboeken in de aanbieding en nog een aantal dierenboeken.
Veel 1e druk uitgaven en boeken welke niet meer uitgegeven worden.   

Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2018

Certificaat Numismatz