Sigarenbandjes


Welkom op onze site over het verzamelen van sigarenbandjes. Wij zijn Jacques van den Burg en mijn zoon Jaco. wij gebruiken echter de "digitale" catalogus van Gerard van Eijk, in deze catalogus vind u bijna alle serie bandjes uitgegeven per merk. 

Wij raadplegen deze dan ook dagelijks om onze gevonden sigarenbandjes op te zoeken, want bij bijna alle series staat een voorbeeldafbeelding en een beschrijving. Wanneer de sigarenband voor het eerst werd gebruikt is nooit exact vastgesteld, maar wel is bekend dat rond 1890 er al sprake was van het ringen, vaak betrof het hier een dun strookje papier voorzien van tekst en afbeelding.

 

Pas veel later is er enige structuur gekomen in zowel de afbeelding als tekst. In het begin was het vaak zo dat bijna iedere fabrikant dezelfde banden gebruikte en pas na de eerste wereldoorlog werden de banden ingevoerd waarmee de fabrikant "reclame" maakte voor zijn eigen merk en naam.  Met vriendelijke groet Jacques van den Burg en zoon Jaco. 

GOOGLE waarschuwt voor onveilige website. Als je wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kun je de beveiligingsgegevens voor de site controleren. Je krijgt een waarschuwing in Chrome.  http://sigarenbandjes-verzameling.mysites.nl


Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat Sigarenbandjes