DenRonCollections


Dennis & Ron

DenRonCollections is opgericht in 1996. De verzameling bestond destijds uit van alles wat en we besloten om de verzameling meer inhoud en richting te gaan geven. Op deze website vertellen wij u hier graag meer over.

Aangezien we beiden enorme bewondering hebben voor Hare Majesteit Koningin Wilhelmina ontstond het idee om vanaf dat moment zoveel mogelijk herdenkingsitems van deze fascinerende koningin in een verzameling bijeen te brengen. Terwijl de verzameling in omvang toenam, werd het echter steeds moeilijker om top stukken voor onze verzameling te vinden. De meeste verzamelaars zullen dit probleem herkennen. Dit is dan ook de reden dat we naast Koningin Wilhelmina ook van de andere leden van ons Vorsten huis items in onze verzameling hebben.

 

Beatrix 80 jaar

Mijn Topstuk "Bord Wilhelmina 1898"

De naam Royal Vienna ook wel Weens porselein genoemd slaat op een stijl in porselein die erg geliefd was eind 19e en begin 20e eeuw. Er waren diverse fabrieken die dit soort porselein maakten met name in Oostenrijk en Duitsland. Zij produceerden prachtige portret borden in deze stijl . Met de hand beschildert en van de hoogste kwaliteit waardoor deze borden erg gewild zijn bij verzamelaars. Met name portretten van personen van adel werden afgebeeld en is bewerkt met 22 karaats goud. Dit bord met het portret van Koningin Wilhelmina is gemaakt in 1898 ter gelegenheid van haar inhuldiging naar zeggen zijn er er slechts twee exemplaren gemaakt waarvan nummer een in bezit is van de Koninklijke familie en de ander bevindt zich in onze collectie.

Download
Juryrapport 2017 Bord Wilhelmina 1898 1e
Adobe Acrobat document 517.2 KB

Fotoalbum

YouTube


Website


Winkel

 

Als verzamelaars hebben we ook een aantal items dubbel, heeft u interesse, ga dan naar de pagina. Vergeet niet te melden om welke item het gaat en ook uw contactgegevens. Op dit moment hebben wij de volgende items beschikbaar. 

Social Media

Facebook

Twitter

WIj hebben geen Twitter


Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Ambassadeur van Online Musea

Wij zijn Dennis & Ron. Onze grote passie is ons Vorstenhuis en aangezien we beiden enorme bewondering hebben voor Hare Majesteit Koningin Wilhelmina ontstond het idee om zoveel mogelijk herdenkingsitems van deze fascinerende koningin in een verzameling bijeen te brengen.

Certificaat 2018

Certificaat DenRonCollections