Antieke fietsverlichting


Ad van Kats

Ik wil u nader kennis laten maken met een voor velen onbekende wereld, zij die er wel bekend mee zijn sterven helaas langzaam uit. In de periode 1875 tot 1930 is er een tijdperk geweest van fietsverlichting die niet door de bekende dynamo werd verlicht.

Het werd verlicht door olie, kaars en carbid. In dat tijdperk zijn er mondiaal enkele miljoenen lampen geproduceerd. Deze website kwam tot stand met medewerking van Han Duin, Gert-Jan Moed, Gerrit Lentink, Jan Neijboer, Dr. Chris Brooks (CD), Steve Loftin (USA), en Peter Card (GB), waarvoor hartelijk dank, ook dank aan Irma Overbeek die vele foto's van mijn collectie heeft gemaakt, zonder hen zou deze site niet van de grond zijn gekomen. 

 

Tevens dank aan mijn neef Siebe van Schalkwijk die voor mij deze website heeft ontworpen en gemaakt, aan Hans Overbeek die voor mij de meest fantastische restauraties heeft gedaan en uiteraard mijn vrouw Mirjam die mij vele uren moest, en nog gaat missen. Dank. Ik wens u veel kijk- en leesplezier op deze site. Met vriendelijk groet, Ad van Kats.  

GOOGLE waarschuwt voor onveilige website. Als je wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kun je de beveiligingsgegevens voor de site controleren. Je krijgt een waarschuwing in Chrome.  http://www.antiekefietsverlichting.nl

Certificaat Antieke fietsverlichting