Willem Frederik Hermans


Als WF Hermans in april 1995 sterft, komt er een reeks van publicaties en activiteiten op gang, die zijn weerga niet kent. Dag- en weekbladen staan vol 'in memoriams', in literaire tijdschriften is de aandacht voor WF Hermans groot.

De schrijver behoorde tot de "Grote drie" Nederlandse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog, Reve, Mulisch en Hermans.  Hij verwierf niet alleen grote faam met zijn romans,  maar ook door zijn ongenaakbare stellingname in tal van onderwerpen, politiek, literatuur, wetenschap enz. Zijn polemieken waren scherp en soms vernietigend.

 

Alles waar hij zich mee bemoeide, werd een "kwestie. 20 Jaar na de dood van Willem Frederik Hermans zijn er de talloze geschriften over de schrijver, al of niet gedocumenteerd, die overblijven en die alle een beeld schetsen van de schrijver. Op één of andere manier zijn al die pogingen van recensenten, biografen, wetenschappers, literatuurdeskundigen nooit volledig of objectief.

 

Dat kan ook niet. Iedere scribent is toch geneigd in zijn beschrijvingen Hermans te schetsen zoals hij of zij hem ziet. Opvattingen spelen een belangrijke rol. De stapel boeken die over de schrijver sindsdien is verschenen, groeit nog altijd. 

 

Fotoalbum

Website


Certificaat 2017

Certificaat Willem Frederik Hermans

Contact Willem F. Hermans

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.