Ansichten Gevangenis en Rijks Krankzinnigengestichten


Ansichtkaarten Gevangenissen en Rijks Krankzinnige Gestichten

Een verzameling ansichtkaarten van gevangenissen & Rijks Krankzinnige Gestichten die regelmatig wordt aangevuld.  Diverse ansichtkaarten zijn ruim honderd jaar oud. De ansichtkaarten komen via marktplaats, ansichtkaartenbeurzen en van giften.

Een verzameling is nooit compleet er zijn miljoenen ansichtkaarten. Op een internationale ansichtkaartenbeurs kwam ik al ruim 14.000 kaarten tegen. Onmogelijk om al deze kaarten te kopen, de goedkoopste is € 0,20 de duurste komt op € 250,-

 

Mijn verzameling is gestart in 2014, mijn interesse naar ansichtkaarten over Gevangenissen en Rijks Krankzinnigengestichten komt omdat ik in het gevangeniswezen werk. Via verschillende kanalen worden de ansichtkaarten aangekocht. Veel plezier met het bekijken van de ansichtkaarten.

 

Mijn Topstuk


De Gevangenpoort is een middeleeuwse gevangenis in Den Haag. Sinds 1882 is in het gebouw een museum gevestigd. De gevangenpoort ligt bij het Binnenhof en de Hofvijver. Mijn verzameling ansichtkaarten over de "GevangenPoort" is een mooie aanvulling op mijn collectie ansichtkaarten over oude gevangenissen en Rijks Krankzinnigengestichten.

 

Wist je dat de Gevangenpoort ooit begon als toegangspoort tot het Binnenhof en pas later gevangenis werd. Dit is "Mijn Topstuk"


Fotoalbum

 

Mobielvriendelijke website

Getest door Google op 11-11-2017


Certificaat 2018

certificaat Ansichtkaarten Gevangenissen