Dutch Vintage Animation


The Joop Geesink Tribute Site

logo Dutch Vintage Animation

Hartelijk welkom op deze website die zich hoofdzakelijk richt op het ontsluiten van historische poppenfilms van Joop Geesink's. Met deze website reist u terug naar de jaren '40 en '60 van de Twintigste Eeuw.

De tijd dat poppenanimatie met de hand werd gemaakt. Ook de tijd dat er geen computers bestonden of videoassists. Deze films werden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Een enorm tijdrovend proces wat zeer veel vakkennis vergde.  

 

Dollywood.

De naam Dollywood is een samenvoeging van het Engelse woord Doll of Dolly, (poppetje) en de bekende Hollywood studio's. De studio stond in Amsterdam maar produceerde voor vele landen in Europa, Verenigde Staten en zelfs toen al voor Arabische en Afrikaanse landen. De naam Dollywood heeft uitstraling en allure en werd zeer bekend. 

Fotoalbum

 

Mobielvriendelijke website

Getest door Google op 11-11-2017Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2018

certificaat Dutch Vintage Animation