Virtueel toverlantaarnmuseum 'de Luikerwaal'


Toverlantaarns

Op deze site vindt u informatie over één van de belangrijkste uitvinding van onze geschiedenis, de voorloper van de film- en diaprojector, van televisie, video en alle moderne multimedia. Eeuwenlang was zij een bron van vermaak voor jong en oud.

Een bron van kennis ook, voor studenten en wetenschappers. Een apparaat met een naam die geheimzinnig en romantisch klinkt: de Laterna Magica, de toverlantaarn. De site biedt interessante artikelen over de geschiedenis van de toverlantaarn en lantaarnplaten, de uitvinders, de oudste toverlantaarn ter wereld, optisch speelgoed uit de tijd voor de cinema en een zeer uitgebreide lijst met leveranciers en fabrikanten van optische artikelen.

 

Veel foto's, beschrijvingen en catalogi van toverlantaarns en lantaarnplaten. Ook de 'bijverschijnselen' komen uitgebreid aan bod: verhalen voor de jeugd, moderne lantaarnisten, trade cards, tussen kunst en kitsch, prentbriefkaarten, boeken en stripverhalen en ontzettend veel andere wetenswaardigheden en curiositeiten. De site is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.  

Veilige website. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. https://www.luikerwaal.com

Winkel

 

De Webmaster van 'de Luikerwaal'.
Ik ben altijd op zoek naar boeken, tijdschriften, catalogi, enz. over toverlantaarns e.d. Ook goede ideeën voor mijn website zijn zeer welkom.

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  

Certificaat Toverlantaarns de Luikerwaal