TV Museum


Nederlanders zijn trots op hun elektronica-geschiedenis. De gloeilamp en de CD zijn veelgenoemde voorbeelden natuurlijk. Ook de TV wordt vaak genoemd als Nederlandse uitvinding, maar dat is niet terecht.

 De televisie is uitgevonden door een jongen van 15 in Amerika. Wat vond hij dan precies uit? Wat is televisie eigenlijk ? Een heel aardige definitie is: “Radio met plaatjes ” (Mies Bouwman). In dit museum kijken we dus eerst naar wat radio is, en daarna hoe je ook plaatjes door de lucht kunt versturen.

 

Ook maken we een historische tocht langs toverlantaarns en andere hulpmiddelen om plaatjes bij praatjes te toveren. Welke rol speelde Nederland in de geschiedenis van radio- en televisie. En tenslotte: wat is de toekomst van televisie volgens Terras Media Nederland?  

GOOGLE waarschuwt voor onveilige website. Als je wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kun je de beveiligingsgegevens voor de site controleren. Je krijgt een waarschuwing in Chrome.  http://www.terras.tv

Certificaat TV Museum