KaVeeWee Sigarenfabriek


Raymond van Wely

De KaVeeWee sigarenfabriek werd opgericht door Karel Van Wely. De hoofdfabriek stond in Roosendaal met een dependance en er kwamen filialen in Nispen, Oud Gastel, Tholen, Wernhout, Reusel en Amersfoort.

Het merk werd vooral bekend door de Cubaantjes. Deze verzameling ben ik in 1984 begonnen, omdat ik een blikje zag staan in een sigarenwinkel in ’s-Hertogenbosch, terwijl de fabriek al 16 jaar niet meer bestond. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik ben ook een kleinzoon van de oprichter Karel Van Wely, dus ook vanwege de familierelatie was mijn interesse gewekt. 

 

Mijn Topstuk "KaVeeWee Sigarenfabriek"

Dit bronzen bord is in 1952 door het personeel van de KAVEEWEE aan de directie geschonken vanwege het feit dat de N.V. 25 jaar bestond. In 1927 is mijn grootvader gestorven en er waren 5 personen die toen de N.V. hebben opgericht. De 3 personen die op het bord staan afgebeeld waren  in de loop van die 25 jaar overleden. Hoe heb ik het bord in mijn bezit gekregen? Dezelfde dag reageerde al iemand. Hij was een oud ijzerhandelaar uit Roosendaal en zijn vader had dit bord uit de fabriek gehaald, toen de fabriek was opgehouden te bestaan. Dit bord stond nog steeds bij hun in de loods. Zijn vader  wilde het bord alleen afstaan aan iemand die echt geïnteresseerd  en ook nog familie was. Ik ben 3 maal naar Roosendaal gereden om mijn verhaal te doen en mijn fotoboeken te laten zien. Zijn vader was overtuigd en ik kreeg het bord zo mee en ook nog een emaille-reclameplaat van de KAVEEWEE. Het is Mijn Topstuk en mijn pronkstuk omdat er maar een exemplaar van bestaat, maar ook de manier hoe het in mijn bezit is gekomen.

Fotoalbum

YouTube


Website


Winkel

 

 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe artikelen over de KaveeWee Sigarenfabriek.

Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2018

Certificaat KaVeeWee  Sigarenfabriek