Automobiel Historie


Een verzameling automobilia waarbij oude aandelen en obligaties het meest bijzonder zijn. Voorbeelden van automobilia zijn oude affiches, posters, tekeningen, schilderijen, advertenties, folders, verkoopbrochures, catalogi, foto’s.

Postkaarten, drukwerk, boeken, tijdschriften, wegenkaarten, verzamelplaatjes met albums, aandelen en obligaties van autofabrikanten (scripofilie of scripophily), postzegels, kentekenbewijzen, rijbewijzen, bekeuringen, rekeningen, correspondentie, kentekenplaten, benzineblikken, olieblikken, emaille borden, mascottes, emblemen, medailles, sportprijzen, speldjes, accessoires, onderdelen zoals wielen, wieldoppen, radiateurs, hoorns, lampen, verlichting en dashboard instrumenten, picnic sets, gereedschappen, garage uitrusting, verkeersborden, speelgoed, relatiegeschenken, kleding en huishoudelijke artikelen.


Mijn Topstuk "Hispano Suiza"

Op de foto zien we een aandeel uit 1910 van het beroemde Spaanse automerk Hispano Suiza. Het aandeel is een ontwerp in Jugendstil van de Spaanse schilder Ramon Casas. De Italiaanse actrice Teresa Mariani, het lievelingsmodel van Casas, poseert hier in een bontjas voor een Hispano Suiza.

 

Damien Mateu richtte in 1904 in Barcelona “Hispano Suiza Fabrica de Automovils” op. De naam wees op het samengaan van Spaans kapitaal en de kennis van de Zwitser Marc Birkigt.

 

In 1911 werd er ook een fabriek bij Parijs gebouwd om het modebewuste Franse publiek te bedienen.In de Eerste Wereldoorlog bouwde Hispano Suiza vliegtuigmotoren voor de geallieerde gevechtsvliegtuigen. Het embleem van Hispano Suiza was een vliegende ooievaar. Dit was gebaseerd op het squadronvignet van Frankrijks grootste jachtvlieger, Georges Guynemer. Hij vloog met een SPAD-vliegtuig met Hispano Suiza motor.

Hispano Suiza

Fotoalbum

YouTube


Website

 

Mobielvriendelijke website

Getest door Google op 30-08-2016


Winkel

 

Onder automobilia valt elk item dat geassocieerd kan worden met de historie van de automobiel. Als er items dubbel aanwezig zijn dan staat dit vermeld en zijn deze te koop. De verkoopprijs wordt vermeerderd met eventuele verzendkosten

Socialmedia


Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2018

Certificaat Automobiel Historie