Groeten uit Culemborg


Mary en Roelof van Santbrink

Welkom op de website van Mary en Roelof van Santbrink. Wij verzamelen ansichtkaarten, postzegels, suikerzakjes, krantenknipsels, sigarenbandjes, stickers, winkelwagenmuntjes en veel andere zaken over de stad Culemborg.

Onze verzameling is gestart in maart 2008. In de loop van de tijd komen er dubbele verzamelobjecten en die zijn hier ook te koop of te ruilen. Alle afbeeldingen op de website groetenuitculemborg.nl mogen worden gebruikt en gekopieerd, mits met bronvermelding er bij komt te staan.


Mijn Topstuk

Mijn Topstuk
Gasfabriek Culemborg
Gasmunt Culemborg

"Mijn Topstuk" Gasmunt

"Mijn Topstuk" is de gasmunt uit Culemborg

 

Zinkengasmunt 2 1/2 cent

De gasmunt was een muntje waarmee je het gasverbruik betaalde. Hiervoor was in de meter- kast een muntmeter geïnstalleerd. Deze meter werd door de gasmeter- opnemer geleegd.

 

Mijn Culemborgse verzameling is wat men noemt "breed". Begonnen met ansichtkaarten kwamen daar al snel de sigarenbandjes van de Culemborgse sigarenfabrieken bij. Gevolgd door Culemborgse suikerzakjes en andere diverse verzamelobjecten. Ik heb voor "Mijn Topstuk" gekozen voor de Culemborgse gasmunt.

 

Dit is "Mijn Topstuk" 2017, groet Roelof van Santbrink

 


Fotoalbum

YouTube


Website

Winkel

 

Groeten uit Culemborg.

In de loop van de tijd toch dubbele artikelen. Hier te koop of te ruilen.

Donateur van Online Musea

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat 2017

Certificaat Groeten uit Culemborg

Contact Groeten uit Culemborg

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.