Spanvis


Lemmer Friesland

Friesland en zijn historie, onderwerpen zoals: genealogie, Lemmer, Moddergat, Zuiderzee en vele andere onderwerpen. Onbekende foto’s van personen en zoekplaatjes waarvan wij niet weten waar ze gemaakt zijn.

Deze website omvat Friesland en zijn historie, met de geschiedenis van het oude vissersdorp Lemmer en van vele kleine en grotere plaatsen in de zuidwesthoek van Friesland. De historie van Moddergat, de Zuiderzee en de visserij, de Lemsteraken en de salonboot Jan Nieveen staan ook met vele illustraties op de website. Evenals de overval op de Leeuwarder gevangenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Daarnaast zijn vele genealogieën opgenomen van families uit Friesland.In de rubriek Zoek-foto wordt getracht te achterhalen waar foto's zijn gemaakt en wie de personen zijn die erop voorkomen. In de rubriek Wie-zoekt-wie kunnen mensen met elkaar in contact komen. Er is een bijzonder collectie oude filmpjes over de Zuiderzee, de barre winters en het skûtsjesilen te zien.

Veilige website. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden.  https://www.spanvis.com


 

Help ons,  foto's waarvan we niet weten, waar ze gemaakt zijn of welke personen er getoond worden. Graag doen wij een beroep op de lezers. Weet u ons iets meer te vertellen, over de getoonde foto (s) locatie, wilt u dan a.u.b. reageren.

Ik ben een donateur van Online Musea. Een donateur helpt ons om de kosten te drukken. Donateur zijn heeft voordelen. De donateur krijgt een vermelding op onze nieuwsbrief en is prominent in beeld op onze website. Kort gezegd, de donateur ondersteunt Online Musea en wordt daardoor in het zonnetje gezet.  Meld je ook aan

Certificaat Spanvis