Mobieltjesmuseum


Adri Bimmel

Welkom op mijn online verzameling mobiele telefoons. Deze site is tot stand gekomen om toestellen als deze te verzamelen voordat ze worden weggegooid. Een mobieltje die niet gebruikt wordt kan beschikbaar worden gesteld aan on ze collectie. 

Alle dubbele toestellen worden gebruikt om te ruilen. Alle onbruikbare exemplaren gaan naar een goed doel. Laatste zending 50 exemplaren voor stichting AAP. Inmiddels heb ik 333 verschillende modellen. Er is een lijst met modellen. De eerste telefoon die niet afhankelijk was van een kabel werd gemaakt in 1938. In 1980 werd het eerste Autotelefoonnet (ATF) operationeel. In 1983 werd het tweede autotelefoonnet (ATF2) operationeel. In 1989 werd het derde autotelefoonnet (ATF3) (ook wel NMT genoemd) operationeel. In 1993 werd het GSM net operationeel.  

GOOGLE waarschuwt voor onveilige website. Als je wilt controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken, kun je de beveiligingsgegevens voor de site controleren. Je krijgt een waarschuwing in Chrome.  http://mobieltjes-museum.nl

Alle dubbele toestellen worden gebruikt om te ruilen. Alle onbruikbare exemplaren gaan naar een goed doel. Laatste zending 50 exemplaren voor stichting AAP.

 Er is een lijst met modellen. "Mobiel lijst in bezit.pdf"

Certificaat Mobieltjes Museum